Dezlipire de retina
Program: Luni-Duminica 9:00 - 19:00
Argint coloidal, Nano silver
Argint Coloidal
Despre
Argint Coloidal
PROMOTIE
Categorii

Dezlipire de retina


Dezlipirea de retina reprezinta o afectiune oftalmologica grava caracterizata prin desprinderea (decolarea) retinei senzoriale de la nivelul insertiei sale pe epiteliul pigmentar. Detasarea poate fi localizata, insa progreseaza rapid catre dezlipire completa. Alaturi de ocluzia arterei centrale a retinei si arsurile chimice ale ochiului, dezlipirea de retina este considerata o urgenta oftalmologica critica, intrucat, in absenta tratamentului, evolueaza spre pierderea ireversibila a vederii (cecitate).
Dezlipirea de retina este considerata un factor de risc pentru urmatoarele grupuri de persoane: miopi, persoanele care au un ochi lezat sau au prezentat interventie chirurgicala pentru tratarea cataractei (extragerea cristalinului), persoanele cu istoric familial de dezlipire de retina.


-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% 1 luna
826 lei   (-165 lei)
661 lei
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Olimpiq StemXcell 50% 1 luna
490 lei   (-98 lei)
392 lei
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Olimpiq StemXCell 50% 2 luni
870 lei   (-174 lei)
696 lei
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Pachet Forte Olimpiq StemXcell 175% - 2 luni
1079 lei   (-216 lei)
863 lei
-20%
Olimpiq StemXCell 175% 30/30
401 lei   (-80 lei)
321 lei
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 175% 60/60
725 lei   (-145 lei)
580 lei
-20%
Olimpiq StemXCell 50% 30/30
296 lei   (-59 lei)
237 lei
-20%
TRANSPORT GRATUIT
Olimpiq StemXCell 50% 60/60
516 lei   (-103 lei)
413 lei
-20%
Flavin 7 Sirop 1000ml
354 lei   (-71 lei)
283 lei


Dezlipirea de retina
Retina este tunica interna nervoasa a globului ocular si reprezinta un strat subtire de tesut fotosensibil care participa la receptia si crearea imaginilor din campul vizual. La nivelul retinei se preiau stimulii din campul vizual prin intermediul celulelor fotoreceptoare cu conuri si bastonase si se realizeaza conversia stimulului vizual in impuls electric, care va fi condus pe calea optica pana la nivelul cortexului occipital, in scizura calcarina (aria 18 Brodmann). Sistemul optic de la nivelul analizatorului vizual focalizeaza imaginile pe retina pe principiul aparatului de fotografiat.

Retina este alcatuita din 10 straturi formate din celule senzoriale (fotoreceptoare), celule nervoase (bipolare, ganglionare, amacrine si orizontale) si celule gliale (celule Muller), toate acestea fiind sustinute pe un epiteliu pigmentar. In mod normal, retina este atasata de suprafata interna a ochiului. Dezlipirea de retina apare atunci cand aceasta este impinsa sau trasa fata de pozitia ei normala. Este similar cu imaginea unui tapet care se desprinde de perete. Acea parte a retinei care este dezlipita nu functioneaza normal, astfel incat vederea devine neclara si incetosata.

Exista 3 tipuri principale de dezlipire de retina: regmatogena (exista o ruptura in retina care permite trecerea vitrosului lichefiat intre epiteliul pigmentar si retina); prin tractiune (in care se formeaza membrane in cavitatea vitreana care tractionează retina si o desprind); exudativa, prin patrunderea de lichid sub retina.

1. Circumstante de aparitie:
a) Aceasta se poate produce primitiv (este cazul cel mai frecvent) sau secundar (posttraumatica, tumorala, inflamatorie)
b) Sunt necesare doua conditii:
O decolare posterioara a vitrosului: aceasta este fiziologica incepand de la varsta de 60 de ani; Prezenta unor dehiscente retiniene: ele antreneaza prezenta de lichid intre cele doua foite retiniene.

2. Simptomatologie:
a) Decolarii posterioare a vitrosului:
fosfene: senzatii de luminoase resimtite (doar) in mod subiectiv, incetosare vizuala,  corpuri plutitoare (puncte albastrui luminoase), muste zburatoare (miodesopsii)
b) Dehiscentelor retiniene:  fosfene, care se traduc prin fulgerari luminoase albe, stralucitoare, intense, fixe ca localizare, de durata scurta, semne de hemoragie intraretiniana:senzatie de ploaie de funingine.
c) Decolarii retinei:  aparitia unui voal negru situat in partea de camp vizual opusa zonei retiniene afectate; cu crestere progresiva; in caz de atingere a maculei: scaderea acuitatii vizuale; prezenta de metamorfopsii si de discromatopsii

Dezlipirea de retina
este considerata un factor de risc pentru urmatoarele grupuri de persoane: miopi, persoanele care au un ochi lezat sau au prezentat interventie chirurgicala pentru tratarea cataractei (extragerea cristalinului), persoanele cu istoric familial de dezlipire de retina.

Dezlipirea de retina poate aparea in mod spontan. Aceasta apare cel mai adesea la persoanele cu tulburari ale vederii de aproape. Riscul producerii unei dezlipiri de retina creste in urmatoarele situatii:miopie, interventie chirurgicala anterioara pentru cataracta, Glaucom, traumatism sever al ochiului, dezlipirea anterioara de retina la ochiul celalalt, istoric familial de dezlipire de retina.


Produse Naturiste
SEO